Zo bepaal je je prijzen

Vind jij het ook zo lastig om je prijzen te bepalen?

Eén van de dingen waar ik niet (meer) in geloof is het uurtje factuurtje model.

Bijna elke startende ondernemer biedt producten aan op basis van het uurtje factuurtje model. Het vereist veel administratieve tijd en het staat vaak niet in verhouding tot de uiteindelijke waarde die jij levert voor je klant.

Ik geloof dat we elkaar niet hoeven te betalen voor de absolute tijd die we ergens in stoppen, maar voor de waarde die we leveren. Hoeveel kan dit product mijn klant uiteindelijk opleveren? ⁠En dit hoeft niet per se iets materialistisch te zijn, zoals geld. Het kan ook juist een emotie zijn, zoals rust of zekerheid. ⁠

Ik hoor ook vaak van ondernemers dat ze € 50 per uur al veel vinden, om te vragen aan hun klant.

Maar hou jij bij je prijsbepaling ook rekening met:

✅ evt. inkoopkosten

✅ marketing budget

✅ investeringskosten (website bijv.)

✅ kosten voor persoonlijke ontwikkeling (zoals coaching)?

En, ook niet te vergeten:

✅ de belastingdienst?

Grote kans dat jij je prijzen te laag inschat

Dus stel jezelf eens de vraag, als jij al een productaanbod hebt staan, zijn jouw prijzen echt een goede weerspiegeling van van wat je écht graag wilt?

Grote kans namelijk dat jij je prijzen te laag inschat, doordat je eigen kritische stem je in de weg zit.

‘Ben ik wel goed genoeg?’

‘Wie zit er op mij te wachten?’

Dit soort belemmerde overtuigingen weerhouden je er vaak van om de prijzen te vragen die je eigenlijk echt graag wilt.

Maar jij bent goed genoeg! Jij bent harstsikke goed in je vak. Jij weet dat de waarde die jij levert zorgt voor transformatie bij je klant! Dat voel je. Dat weet je, diep van binnen.

Je mag voor je waarde gaan staan

Welke prijs kan jij gevoelsmatig goed dragen? Welke prijs kan jij zonder stotteren aan je klant verkopen? Vaak ligt de juiste prijs net buiten je comfortzone, je voelt een lichte spanning om het te vragen, maar diep van binnen weet je dat je het waard bent, waarna je stap voor stap je prijzen evt. verder kan verhogen.

Als jij een stevige fundering wilt bouwen voor je bedrijf, en succesvol wilt doorgroeien op een manier die bij jou past, is het belangrijk om vanuit vertrouwen voor je waarde te gaan staan.⁠

Dankzij mijn coaching heeft Rianne van haar prijzen nu helemaal helder:

“Nanda coachte mij in datgene wat ik lastig vond in mijn bedrijf: ontspannen mijn tarief bepalen. Dezelfde dag nog had ik een gesprek met een klant waarin ik zonder twijfel mijn tarief aangaf, waarna de klant gelijk voor een heel traject koos!” 👏

Vind jij het lastig om je prijzen te bepalen?⁠

Vraag dan vandaag nog een gratis groei gesprek bij mij aan, dan brengen we je huidige situatie in kaart en geef ik je tips die je helpen bij de juiste prijsbepaling voor jouw dienst. Zodat jij vanuit vertrouwen écht voor jouw waarde kan staan.

Of download mijn gratis e-book aan via onderstaande button: ‘In 5 stappen succesvol starten met je bedrijf’.

Hartelijke groet, Nanda

e-book: in 5 stappen succesvol starten

In mijn e-book leer ik je precies welke stappen jij te zetten hebt voor een vliegende start met jouw bedrijf, zodat jij met een stevige fundering consistent klanten aantrekt én impact maakt, op een manier die bij jou past.