Noem mij Businesscoach. Marketingcoach. Speak Up Coach. Het is mij om het even. Ik doe het op mijn eigen manier. 

Marketing ervaring, dat heb ik wel. Hoeveel jaar precies? Even mijn cv erop naslaan, maar 15 jaar minimaal. Maakt me wel gelijk heel oud nu ik dit schrijf. Al valt dat ook wel mee. 

Diploma’s op zak. Sta ook met naam en toenaam officieel geregistreerd in het marketing register bij Beeckestijn Business School. 

Ik weet dus wel waar ik over praat.

Ik kom met mijn voeten uit de Groningse klei. Maar inmiddels woon ik in Alkmaar, samen met Jeroen en onze 2 kids Tijn en Roos. Nee, we zijn niet getrouwd. Al vliegt het onderwerp wel geregeld over tafel. 

Ik droomde vroeger helemaal niet van een eigen bedrijf.

Ik heb jaren als marketing strateeg in loondienst gewerkt, maar er begon iets in mij te wringen. Ik wilde mij niet langer confirmeren aan de regels van grote corporates, ik wilde het op mijn eigen manier doen.

Ik kreeg nog een aanbod om te werken voor een gerenommeerd marketing bureau in Amsterdam. En ja, ik heb even getwijfeld, maar diep van binnen wist ik het wel. Ik kon mijn ei daar niet kwijt. Ik voelde steeds meer weerstand tegen die ‘standaard manier’ van marketing, het voelde voor mij zo ‘plat’.

Ik geloof dat marketing puur draait om zelfexpressie. Komen opdagen. Uitdragen waar jij in gelooft. Sterke positionering. krachtige content. Geen gekke krachttermen, kortingen of bonussen om mensen te overtuigen van je waarde. Onderscheid je jezelf niet mee. En je doet jezelf ermee te kort.

Maar toch, toen ik mijn eigen bedrijf begon, paste ik mij aan. Ik dwaalde af, van mijn eigen pad. Alsof er een stemmetje op mijn schouder zat die mij vertelde wat ik allemaal nog ‘moest’ doen. Om succesvol te zijn. Nog vaker zichtbaar zijn. Betere funnels. Gratis weggevers met mind-shiftende inzichten.

Veel. Van alles. Druk. Ik was moe. 

En ik realiseerde mij hoezeer ik aan het rennen was, hoezeer ik mijn eigen waarheid had verstopt. Mijn visie was sort off ondergesneeuwd.

Er zat méér. Mijn boodschap is groter. Het moest eruit!

Waar was IK gebleven in dit hele verhaal?

Ik voelde mij één van de massa, terwijl ik wist dat ik dat niet was. Ik durfde het simpelweg niet echt op mijn eigen manier te doen. Uit angst dat het niet goed genoeg zou zijn. Alleen zou staan, en ik de tent wel kon opdoeken.

Opeens, gek ook hoe dat gaat, las ik online overal hetzelfde. Het deed iets met me. En ik zag dat ik niet de enige was, die online niet ‘vol gas’ durfde te gaan.

We zijn vaak zo aan het zoeken naar wat ons onderscheid van de rest. Terwijl je het letterlijk al in handen hebt. 

Ik help ondernemers stevig positie in te nemen met hun eigen geluid. Ik help je bij het vinden (en woorden geven) van je verhaal, hoe je dit vertaalt naar je positionering, je marketing en je content. Zodat jij écht gezien wordt, en de leukste klanten aantrekt, op jouw manier.

De kracht van woorden. De kracht van eenvoud. In full force. En het is alles wat je nodig hebt. 

Dat is waar Dare to Speak Up over gaat.  

Neem contact met mij op

Heb je nog vragen of wil je graag persoonlijk met mij kennismaken? Vul dan onderstaand formulier in, dan neem ik binnen 24 uur contact met je op.