Angst om online zichtbaar te zijn? Deze tip helpt!

Aan de ene kant wil je graag zichtbaar zijn, aan de andere kant is er van alles wat je tegenhoudt. ⁠

‘Kom ik niet te pusherig over?’ ⁠
‘Is het wel ‘goed genoeg?’⁠

Voor veel startend ondernemers voelt online zichtbaarheid spannend. 

Het is een terugkerend thema in mijn coaching.⁠

Want vaak is het een oud patroon wat op popt. Wat maakt dat je blokkeert. ⁠

Zo hoor ik vaak dat ze het gevoel hebben dat ze iets super unieks moet creëren. Of dat je blijft bijschaven aan iets wat je al online hebt geplaatst.⁠ 

Eigenlijk ben je daarmee heel erg gericht op de buitenwereld, probeer je te voldoen aan verwachtingen van die ander. Waardoor je die prestatiedrang nog meer gaat voelen, en je de lat hoog legt voor jezelf. Wat onzeker maakt.⁠

Dit oude patroon is ook een onderdeel van wie ik ben. 

Het popt ook geregeld bij mij op, maar ik herken ‘m, en word mijzelf steeds meer bewust. ⁠

Voor mij helpt het, om op die momenten weer contact te maken met mezelf. Mijn ogen dicht te doen, terug te gaan naar het gevoel van waaruit ik mijn bedrijf ben gestart, mijn kern.⁠ 

Want authentiek zichtbaar zijn gaat er vooral om, dat jij jezelf mag toestaan, om écht jezelf te laten zien. Want jij bent goed genoeg. In je eigen woorden, ook zonder make-up, of je haar compleet de verkeerde kant op… ⁠

Jouw proces is het verhaal 

Als ondernemer ga je nu eenmaal door verschillende fases. Gaandeweg, en met de juiste hulp, gaat het makkelijker en voelt het steeds meer eigen. ⁠Echt.⁠

En deze tip helpt:

Stop met creëren, start met documenteren. Jouw proces is het verhaal.

Documenteer waar je dagelijks mee bezig bent, dat doe ik ook, het werkt, en het is goed genoeg. Het kost je bovendien veel minder tijd. Ik pluk bijna al mijn content direct uit de dagelijkse actualiteit, door te vertellen over dingen waar ikzelf, of mijn klanten, tegenaan lopen.

⁠Ben jij recent je bedrijf gestart, of sta je op het punt om te starten? En is online zichtbaarheid voor jou ook voor een ‘ding’?⁠

Download dan hieronder mijn gratis e-book ‘In 5 stappen succesvol starten met je bedrijf’, dan deel ik meer waardevolle tips die je helpen om online zichtbaar te zijn, op een manier die bij jou past.

e-book: in 5 stappen succesvol starten

In mijn e-book leer ik je precies welke stappen jij te zetten hebt voor een vliegende start met jouw bedrijf, zodat jij met een stevige fundering consistent klanten aantrekt én impact maakt, op een manier die bij jou past.